• team

  ХИМЕРИНА КРВ

  роман о Дучићу

 • team

  РАТНИЦИ ЦРНЕ РУКЕ

  документарно историјска прича

 • team

  АПИСОВ АПОСТОЛ

  историјски трилер

 • team

  НЕМА ШАНСЕ ДА НЕ УСПЕМ

  роман који враћа оптимизам

 • team

  ЗАВЕТ ХЕРОЈА

  роман о породици, истини, љубави и правди

Павловић за ТВ Ревију: Лако се препуштам изазовима

Серија серију сустиже, још једна под називом Феликс почела је да се емитује на Курир ТВ, а за ТВ РЕВИЈУ разговарамо са писцем и једним од сценариста Славишом Павловићем, којег пре свега знамо по романима Завет хероја, Аписов Апостол, Химерина крв:роман о Дучићу.
Феликс је Павловићев сценаристички деби. Од укупно 40, написао је 10 епизода, а косценариста је на још две епизоде и ко-креатор сезоне. Будући да га читалачка публика познаје по веома продаваним романима, наш саговорник сматра да форма није толико битна, јер се то научи, колико је важна идеја, за коју је, подвлачи, неопходан озбиљан рад и припрема.
Када су комедије у питању, према његовом мишљењу, не постоји већи писац од Џона Саливана, творца Мућки

„Један сам од оних који су све епизоде гледали десетинама пута, а и читао сам његове сценарије, нарочито у периоду када сам припремао Феликса.
Пре две године, када смо тек почели да причамо о серији, ишао сам чак и да видим недавно преминулог Џона Чалиса, који је играо лик Бојсија у Мућкама - да макар мало „украдем“ те предивне енергије.“

Што се тиче домаће кинематографије, за њега је Врућ ветар ремек дело.
То су му били узори док је писао Феликса, који је како сматра намењен људима који воле да се насмеју.

„Не бих то делио по генерацијама, а ни по професијама. Можда чак и оним мрзовољним извучемо осмех.“

Да ли сматрате да ћете се изборити за своје место на актуелној играној сцени, будући да смо сведоци правог бума ТВ серија?

Никада не бих радио нешто у шта не верујем. То би било трошење времена. Искрен да будем, мислим да „Феликс“ завређује неколико сезона, јер смо направили простор да се ликови развијају у будућности.
Добро је да се што све више улаже у кинематографију. Мислим да смо сви помало уморни од реприза, а постоји простор за развој продукције, глумаца, редитеља, сценариста... Ми смо талентован народ и после свега што смо прошли протеклих деценија, заслужујемо шансу – искрен је Павловић.

Опширније: Павловић за ТВ Ревију: Лако се препуштам изазовима

Славиша Павловић - гост "Клуба 2"

Гост Клуба 2 је писац Славиша Павловић, а говоримо о његовој најновијој књизи Химерина крв-Роман о Дучићу.

После књига Завет, Нема шансе да успе, Завета хероја, Аписовог апостола, збирке поезије Освит вечности али и историјско-документарне књиге Ратници Црне руке писац Павловић објављује књигу Химерина крв-Роман о Дучићу.

У специфичној нарацији приповеда о књижевнику и дипломати Јовану Дучићу осветљавајући за шири читалачки круг и мање познате чињенице о протагонисти романа.

Зашто је толико заокупљен Дучићевом биографијом, да ли баш и због тих мање знаних детаља, покушаћемо да сазнамо.

А реч је, да ипак наговестимо, о нечем што је део Дучићеве интиме.

 

Аутор и уредник је Мелиха Правдић. (Извор: РТС)

 

 

Прес и ја о Дучићу

У емисији "Прес и ја" на првом програму Радио телевизије Војводине, аутор књиге "Химерина крв", говори о главном лику романа Јовану Дучићу.
Емисију можете погледати на  званичном порталу  ЈМУ Радио телевизије Војводине  .

 

 

Дучић је био попут филмског јунака

Гост прелиставања емисије “Пробуди се” овога јутра био је писац Славиша Павловић, аутор романа “Химерина крв”, једног од најчитанијих у Србији за 2020. годину.  Говорећи о својој књизи, која је посвећена лику и делу Јована Дучића, српског песника и дипломате, Павловић је истакао да је реч о особи која је имала веома живописну, филмску биографију. “Реч је о фигури која је занимљива свима.

И као песник и као дипломата, његов живот је филмски”, објашњава Павловић, напомињући да то што се нико није бавио животом Јована Дучића њега инспирисало да напише роман. “Да сам искорситио све информације које сам пронашао о Дучићу, књига би имала преко 1.000 страна. На крају сам се одлучио да га представим као човека и да опишем како су му протицали дани”, истиче Павловић. Он каже да на најављеном Сајму књига, због епидемиолошких мера, неће присуствовати писци, али да ће књиге, међу којима је и “Химерина крв”, бити са потписима аутора.

Опширније: Дучић је био попут филмског јунака

Moja nova knjiga. Od septembra u svim knjižarama. HIMERINA KRV - Roman o Dučiću. #slavisapavlovic #himerinakrv...

Posted by Slaviša Pavlović on Четвртак, 09. јул 2020.

Издавачка кућа
Књижаре

Књижаре
Издавачка кућа
РТС Издаваштво