• team

  ХИМЕРИНА КРВ

  роман о Дучићу

 • team

  РАТНИЦИ ЦРНЕ РУКЕ

  документарно историјска прича

 • team

  АПИСОВ АПОСТОЛ

  историјски трилер

 • team

  НЕМА ШАНСЕ ДА НЕ УСПЕМ

  роман који враћа оптимизам

 • team

  ЗАВЕТ ХЕРОЈА

  роман о породици, истини, љубави и правди

Химерина крв: Роман о Дучићу

Године 1943. Јован Дучић, велики песник и дипломата, налази се у Америци. У кући на обали језера Мичиген он у сећање призива сцене из тешког детињства, хапшења и прогоне које је доживео од аустроугарских власти због патриотског рада. Здравље му је нарушено, нарочито након вести о Јасеновцу, али га то не спречава да пише своје последње редове и прогласе. Љут и бесан, разочаран у југословенство, свом секретару започиње причу о узбудљивом животу, присећа се мостарских дана, дружења са Алексом Шантићем, али и Бијељине и прве велике љубави. Говори о својим сусретима са Пашићем, Аписом, кафанским данима са Нушићем и Танкосићем, али и о првим љубавним аферама у српским новинама, чији је учесник био. Дане у Риму сматра најуспешнијим, где се као дипломата „рвао и поштовао“ са Мусолинијем и потајно се надао да ће му Дуче изручити Павелића, јер је желео лично да му стави омчу на врат. Све време га кроз римске дане прати и мистериозна А., краљева рођака, удата жена упола млађа од њега, са којом је у страсној вези.

Опширније: Химерина крв: Роман о Дучићу

Ратници Црне руке

Кроз осам романсираних биографија, аутор ће нас упознати са животима изузетних војних стратега, међу којима су своје место нашла и два истакнута српска уметника. Књига под називом „Ратници Црне руке“ представља документарно-историјску причу о елитним војницима српске војске, шпијунима и националној организацији.

Вођен историјским детаљима, Славиша Павловић пред читаоце доноси рад и живот војводе Танкосића и војводе Вука, истакнутих војних стратега, војводе Бабунског, шпијунске дане Мустафе Голубића, расветљава битисање пуковника Божина Симића, осврт борби Топличког устанка под вођством Косте Војиновића, све до дипломатских и шпијунских акција песника Милана Ракића и сликарке Надежде Петровић.

Упловите у ове важне и живо испричане детаље неучене историје Србије с почетка двадесетог века, који су пропраћени и великим бројем фотографија свих наведених јунака.

Опширније: Ратници Црне руке

Аписов апостол

Пуковник Апис је преживео. Црна рука и данас постоји.

Нови роман аутора бестселера Завет хероја.

Легенда каже да „Уједињење или смрт“ – тајна српска организација познатија као „Црна рука“ – никада није ни престала да постоји, а да је стрељање харизматичног вође пуковника Аписа, који је предводио Мајски преврат и свргавање династије Обреновића, било инсценирано. Склоњени у Америку, чланови организације настављају да воде борбу за циљеве који су зацртани још 1911. године. С временом организација се ширила и наставила деловање све до данас.

Роман Аписов апостол прати узбудљив живот новинара Павла Говедарице, који од обичног пискарала напредује до места уредника. Пошто га је „Црна рука“ заврбовала, написаће серију ватрених политичких текстова у којима открива афере о скандалозном криминалу у врху система. Али кад Павла осуде што је убио човека у саобраћајној несрећи, одважни новинар биће приморан да побегне у Америку са лажним пасошем.

Опширније: Аписов апостол

Завет хероја

Бестселер роман у Србији и Русији.

Прича о херојима које историја није забележила. Засновано на истинитим догађајима.

Србија 1914. године, Велики рат је почео. У освит Колубарске битке остарели Андрија Итанић, пуковник у пензији, припрема се за последњу битку. За свој гроб. Издао га је син Милић, коме се губи сваки траг на граници са аустроугарском империјом. У срцу борбе, тамо где најбољи српски војници губе животе а бајонети замењују пушке, побеснели пуковник Итанић предводи чету од педесет прекаљених ратних ветерана у којима кључа ахилејски бес. Помирени са смрћу, одлучиће исход битке. Након неколико исцрпљујућих година рата читава Србија коначно прославља победу 1918, а стари пуковник добија писмо од сина који је током рата био заробљен. И неколико недеља касније уследиће њихов последњи сусрет. Већи од рата.

Завет хероја је роман о породици, истини, љубави и правди. Ово је вредно сведочење о једној епохи, засновано на истинитим догађајима. Велики рат и његове приче оставиле су неизбрисив траг на све српске породице, а ово дело је литерарни споменик херојима који су сахрањени у необележеним гробницама. - Емир Кустурица.

Опширније: Завет хероја

Нема шансе да не успем

Срећко алијас Лаки је млади провинцијалац жељан славе.  Почетком бурних деведесетих долази у Београд на факултет. Иако мало учи, уз много среће редовно полаже испите. Његова велика авантура почиње оног дана када добије собу у Студентском граду.

Против санкција се бори шверцом - верује да је то само први корак ка богатству које му је суђено. Иако му политички систем потпуно одговара, Лаки одлази и на протесте против власти из потпуно другачијих побуда трудећи се да остане непримећен.

Омиљен у друштву, сналажљив, оптимистичан и занимљив, свакодневно користи лажи зарад успеха код девојака. То му често доноси неприлике и увлачи га у низ комичних ситуација.

Међутим, све ће се променити оног дана када упозна девојку која је потпуно другачија од њега.

Опширније: Нема шансе да не успем

Moja nova knjiga. Od septembra u svim knjižarama. HIMERINA KRV - Roman o Dučiću. #slavisapavlovic #himerinakrv...

Posted by Slaviša Pavlović on Четвртак, 09. јул 2020.

Издавачка кућа
Књижаре

Књижаре
Издавачка кућа
РТС Издаваштво