• team

  ХИМЕРИНА КРВ

  роман о Дучићу

 • team

  РАТНИЦИ ЦРНЕ РУКЕ

  документарно историјска прича

 • team

  АПИСОВ АПОСТОЛ

  историјски трилер

 • team

  НЕМА ШАНСЕ ДА НЕ УСПЕМ

  роман који враћа оптимизам

 • team

  ЗАВЕТ ХЕРОЈА

  роман о породици, истини, љубави и правди

Завет хероја

Бестселер роман у Србији и Русији.

Прича о херојима које историја није забележила. Засновано на истинитим догађајима.

Србија 1914. године, Велики рат је почео. У освит Колубарске битке остарели Андрија Итанић, пуковник у пензији, припрема се за последњу битку. За свој гроб. Издао га је син Милић, коме се губи сваки траг на граници са аустроугарском империјом. У срцу борбе, тамо где најбољи српски војници губе животе а бајонети замењују пушке, побеснели пуковник Итанић предводи чету од педесет прекаљених ратних ветерана у којима кључа ахилејски бес. Помирени са смрћу, одлучиће исход битке. Након неколико исцрпљујућих година рата читава Србија коначно прославља победу 1918, а стари пуковник добија писмо од сина који је током рата био заробљен. И неколико недеља касније уследиће њихов последњи сусрет. Већи од рата.

Завет хероја је роман о породици, истини, љубави и правди. Ово је вредно сведочење о једној епохи, засновано на истинитим догађајима. Велики рат и његове приче оставиле су неизбрисив траг на све српске породице, а ово дело је литерарни споменик херојима који су сахрањени у необележеним гробницама. - Емир Кустурица.

Водећи своју причу кроз крв и метеж рата, убедљиво пишући о љубави, части и страдању, са препознатљивим ликовима који се боре за своју земљу у једном од најтежих тренутака у новијој српској историји, Павловић је написао роман који ће читаоци дуго памтити. - Дејан Стојиљковић

Млади аутор показао је не само судбину и национални карактер српског народа, него говори и о човечности уопште; како се развија људски дух током највећих искушења, и како се развијају његови морални принципи када се нађе пред лицем смрти. Изузетно је што су руски читаоци добили прилику да прочитају један овакав роман.  - Анатолиј Лисицин, сенатор Руске Федерације.

Завет хероја је преведен на руски језик и објављен 2014. године у Русији, поводом обележавања стогодишњице Великог рата. Предговор за ово издање написао је Сергеј Наришкин, председник руске Думе и председник Руског историјског друштва.

 

Прочитајте одломак и наручите књигу на сајту ИП Лагуна.

 ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕЈЛЕР:

 

 

Moja nova knjiga. Od septembra u svim knjižarama. HIMERINA KRV - Roman o Dučiću. #slavisapavlovic #himerinakrv...

Posted by Slaviša Pavlović on Четвртак, 09. јул 2020.

Издавачка кућа
Књижаре

Књижаре
Издавачка кућа
РТС Издаваштво