• team

  ХИМЕРИНА КРВ

  роман о Дучићу

 • team

  РАТНИЦИ ЦРНЕ РУКЕ

  документарно историјска прича

 • team

  АПИСОВ АПОСТОЛ

  историјски трилер

 • team

  НЕМА ШАНСЕ ДА НЕ УСПЕМ

  роман који враћа оптимизам

 • team

  ЗАВЕТ ХЕРОЈА

  роман о породици, истини, љубави и правди

Ратници Црне руке

Кроз осам романсираних биографија, аутор ће нас упознати са животима изузетних војних стратега, међу којима су своје место нашла и два истакнута српска уметника. Књига под називом „Ратници Црне руке“ представља документарно-историјску причу о елитним војницима српске војске, шпијунима и националној организацији.

Вођен историјским детаљима, Славиша Павловић пред читаоце доноси рад и живот војводе Танкосића и војводе Вука, истакнутих војних стратега, војводе Бабунског, шпијунске дане Мустафе Голубића, расветљава битисање пуковника Божина Симића, осврт борби Топличког устанка под вођством Косте Војиновића, све до дипломатских и шпијунских акција песника Милана Ракића и сликарке Надежде Петровић.

Упловите у ове важне и живо испричане детаље неучене историје Србије с почетка двадесетог века, који су пропраћени и великим бројем фотографија свих наведених јунака.

Сазнајте да ли је легендарни војвода заиста шамарао Винстона Черчила, у чију част је испевана песма "Спремте се спремте четници," да ли је српска команда умешана у убиство Војводе Вука, да ли је Мустафа Голубић имао аферу са познатом глумицом Гретом Гарбо, упознајте најуспешнијег члана "Црне руке" Божина Симића, упутите се и како су феминисткиње с почетка 20. века, предвођене Надеждом Петровић подржавале ослобађање Старе Србије, подсетите се славних дана Топличког устанка на челу са Костом Војиновићем и освртом на четничке дане великог песника Милана Ракића. 

Издавачи: Радио Телевизија Србије и ПРОМЕТЕЈ

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕЈЛЕР:

Moja nova knjiga. Od septembra u svim knjižarama. HIMERINA KRV - Roman o Dučiću. #slavisapavlovic #himerinakrv...

Posted by Slaviša Pavlović on Четвртак, 09. јул 2020.

Издавачка кућа
Књижаре

Књижаре
Издавачка кућа
РТС Издаваштво