• team

  ХИМЕРИНА КРВ

  роман о Дучићу

 • team

  РАТНИЦИ ЦРНЕ РУКЕ

  документарно историјска прича

 • team

  АПИСОВ АПОСТОЛ

  историјски трилер

 • team

  НЕМА ШАНСЕ ДА НЕ УСПЕМ

  роман који враћа оптимизам

 • team

  ЗАВЕТ ХЕРОЈА

  роман о породици, истини, љубави и правди

Аписов апостол

Пуковник Апис је преживео. Црна рука и данас постоји.

Нови роман аутора бестселера Завет хероја.

Легенда каже да „Уједињење или смрт“ – тајна српска организација познатија као „Црна рука“ – никада није ни престала да постоји, а да је стрељање харизматичног вође пуковника Аписа, који је предводио Мајски преврат и свргавање династије Обреновића, било инсценирано. Склоњени у Америку, чланови организације настављају да воде борбу за циљеве који су зацртани још 1911. године. С временом организација се ширила и наставила деловање све до данас.

Роман Аписов апостол прати узбудљив живот новинара Павла Говедарице, који од обичног пискарала напредује до места уредника. Пошто га је „Црна рука“ заврбовала, написаће серију ватрених политичких текстова у којима открива афере о скандалозном криминалу у врху система. Али кад Павла осуде што је убио човека у саобраћајној несрећи, одважни новинар биће приморан да побегне у Америку са лажним пасошем.

Деценију касније, док Павле мирно живи у иностранству са другим идентитетом, доћи ће до судбинског сусрета који ће променити његов живот. „Црна рука“ је спремила коначни обрачун.

„Дело представља занимљиву повест о алтернативном току српске историје, причу о непрекидном деловању организације ’Уједињење или смрт’ све до данашњег дана.“ Др Чедомир Антић

 

„Павловић одмерено пружа адекватан историјски путоказ ка неоскрнављеном појму српског патриотизма у динамичном штиву које ће подједнако волети љубитељи историје као и поштоваоци савремене књижевности.“ Александар Диклић, аутор књиге Београд вечити град

 

Издавач: Лагуна

Прочитајте одломак и наручите књигу на сајту ИП Лагуна

 ПОГЛЕДАЈТЕ НАЈАВУ:

 

 

Moja nova knjiga. Od septembra u svim knjižarama. HIMERINA KRV - Roman o Dučiću. #slavisapavlovic #himerinakrv...

Posted by Slaviša Pavlović on Четвртак, 09. јул 2020.

Издавачка кућа
Књижаре

Књижаре
Издавачка кућа
РТС Издаваштво