• team

  ХИМЕРИНА КРВ

  роман о Дучићу

 • team

  РАТНИЦИ ЦРНЕ РУКЕ

  документарно историјска прича

 • team

  АПИСОВ АПОСТОЛ

  историјски трилер

 • team

  НЕМА ШАНСЕ ДА НЕ УСПЕМ

  роман који враћа оптимизам

 • team

  ЗАВЕТ ХЕРОЈА

  роман о породици, истини, љубави и правди

Дучић је био попут филмског јунака

Гост прелиставања емисије “Пробуди се” овога јутра био је писац Славиша Павловић, аутор романа “Химерина крв”, једног од најчитанијих у Србији за 2020. годину.  Говорећи о својој књизи, која је посвећена лику и делу Јована Дучића, српског песника и дипломате, Павловић је истакао да је реч о особи која је имала веома живописну, филмску биографију. “Реч је о фигури која је занимљива свима.

И као песник и као дипломата, његов живот је филмски”, објашњава Павловић, напомињући да то што се нико није бавио животом Јована Дучића њега инспирисало да напише роман. “Да сам искорситио све информације које сам пронашао о Дучићу, књига би имала преко 1.000 страна. На крају сам се одлучио да га представим као човека и да опишем како су му протицали дани”, истиче Павловић. Он каже да на најављеном Сајму књига, због епидемиолошких мера, неће присуствовати писци, али да ће књиге, међу којима је и “Химерина крв”, бити са потписима аутора.

“Све се свело на то да пазимо да не добијемо корону”

Коментаришући тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој земљи, Павловић је напоменуо да још увек нико у свету није установио на који начин треба да поступа са коронавирусом, како да га лечи и сузбије, с обзиром да се он мења и мутира “Људи морају да се лече, а се све свело на то да пазимо да не добијемо корону. Нико још увек не зна адекватно да поступи. Мислим да је једино решење у овом тренутку проширење болничких капацитета”, наводи он. Говорећи о геополитичкој борби за утицај над простором Балкана, који воде велике светске силе, Павловић је навео да, према његовом мишљењу, Србије не треба да се бави великим темама, већ да треба да тражи сопствену корист. “У тој игри великих, ми као мала земља морамо да потражимо неку нашу корист и да се не мешамо у велике геополитичке теме”, наводи он. Коментаришући победу фудбалера Србије над Норвешком у полуфиналу баража за пласман на Европско првенство, Павловић наводи да ни сам није имао велика очекивања од Орлова, те да су га они демантовали својом игром против Норвежана. “Морам да кажем да сам био међу највећим критичарима. Није ми се свиђао тим, ни селектор. Али, чини ми се да од 2010. године нисам одгледао бољу утакмицу репрезентације. Надам се да ће тако наставити. Приметио сам борбеност, а тај сегмент веома битан за нашу репрезентацију”, поручује гост емисије “Пробуди се”.

Извор: Портал НОВА С
А
утор: Војислав Милованчевић

Moja nova knjiga. Od septembra u svim knjižarama. HIMERINA KRV - Roman o Dučiću. #slavisapavlovic #himerinakrv...

Posted by Slaviša Pavlović on Четвртак, 09. јул 2020.

Издавачка кућа
Књижаре

Књижаре
Издавачка кућа
РТС Издаваштво